Google

Upotreba kondoma

SIDA AIDS HIV+
1) Kondom potisnite na jedan kraj vrecice i pazljivo otvorite pakovanje na drugom kraju. Rubovi vrecice ili nokti mogu napraviti mikroskopska ostecenja koja smanjuju efikasnost zastite. Pakovanje nikada ne otvarajte zubima.  
 
2) Povucite kozu sa vrha penisa i na ukrucen polni organ, intimno prislonite kondom drzeci ga palcem i kaziprstom za sam vrh. Vazno je da ne ostane vazduha.
 
3) Navucite kondom do korenapenisa (namotaj je sa spoljne strane) i poravnajte neravnine.Pazite na nokte.
   
4) Na kraju odnosa, pri vadjenju penisa iz vagine kondom
pridrzite palcem i kaziprstom da ne bi spao. Ucinite to dok je penis jos u erekciji.
 
  5) Kondom bacite u korpu za otpadke!!!
 

6) Mada mozete i ovako!SIDA AIDS HIV+

SIGURAN SEX I NOVITETI

Svakog dana se pojavljuju novi proizvodi za uživaoce safe sex-a, takav je i ovaj proizvod femidom, pomagalo koje ima istu ulogu i svrhu kao i kondom samo što je femidom ustvari ženski kondom koji se pre sexualnog snošaja postavlja u unutršnjost vagine.

To je novo kontraceptivno sredstvo koje se, za sada, koristi u SAD i nekim evropskim zemljama. Može se kupiti bez lekarskog recepta. Sastoji se od mekanog, labavog poliuretanskog materijala koji je sa jedne strane zatvoren i taj deo pokriva grlo materice. Na drugom kraju kondoma se nalazi pokretan poliuretanski prsten koji ostaje izvan vagine posle nameštanja. Unutrašnji prsten služi kao pricvršcivac. Kondom je premazan lubrikantom i ne zahteva precizno nameštanje oko grlica materice. Jednostavno se unese u vaginu iza stidne kosti tako da unutrašnji prsten prekriva grlic materice. Ženski kondom je efikasan poput dijafragme i cervikalne kape u sprecavanju trudnoce. Bolja je zaštita od polnih bolesti i HIV infekcije nego dijafragma ili cervikalna kapa.
Ženski kondom pomaže ženama da se same štite i od trudnoce i od polnih bolesti. U eri širenja HIV infekcije medu ženama, ova zaštita - mada nije 100% sigurna - posebno je vredna. Ženski kondom je narocito pogodan za žene ciji partneri ne žele da koriste kondom, jer se može namestiti mnogo pre seksualnog odnosa i tako izbeci prekidanje odnosa na nacin na koji je to potrebno sa muškim kondomom. Takode, za muškarce koji bi želeli da koriste kondom, ali imaju teškoce u održavanju erekcije dok ga stavljaju, ženski kondom može pomoci da se izbegne ta neprijatnost u toku vodenja ljubavi. Takode, nije neophodna erekcija da bi se izvadio ženski kondom. Materijal od koga je napravljen ženski kondom je jaci od lateksa koji se koristi za izradu muških kondoma. Mekan je, tanji i otporniji na ulja, a pošto se ne kupuje na lekarski recept, ženski kondom ne zahteva posetu lekaru/ki.
Kao i muški kondom, namenjen je za jednokratnu upotrebu. Medutim, nekim ženama ova vrsta zaštite ne odgovara. Ponekad je spoljašnji prsten suviše primetan. Kao i sa drugim mehanickim sredstvima, potrbno je da se oslobodimo nelagodnosti kada dodirujemo sopstvene genitalije, mada je samo malo vežbanja potrebno da bismo prevladale osecaj nelagodnosti.


SIDA AIDS HIV+

SIGURAN SEX I NOVITETI

Svakog dana se pojavljuju novi proizvodi za uživaoce safe sex-a, takav je i ovaj proizvod vibrirajuci kondomski prsten, pomagalo ili nova igracka koja ce vam uvecati užitak tokom sex-a sa vašom partnerkom!

Free Guestbook from Bravenet.com
Upisite se u nasu knjigu gostiju! 
samo po aids.co.yu
po celom SCG web-u